“Можуть повернутися через 2 роки”: Зеленський попередив про підступність Путіна

“Можуть повернутися через 2 роки”: Зеленський попередив про підступність Путіна

За словами українського президента, після трагічних подій у Бучі переговори з Москвою вести складно, проте їх потрібно продовжувати. Ось тільки Росії він докорінно не вірить, тому відмова від власної армії навіть не обговорюється.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський відвідав місто Бучу, де під час окупації російськими військами сталися настільки жорсткі військові злочини, що не кожна психіка витримає. Жителі Бучі розповіли президенту про постійні обстріли, звірства російських військових і нелюдські умови життя мирного населення в окупації. Зеленський каже, що після трагічних подій в Бучі переговори з Москвою вести складно, проте їх потрібно продовжувати, хоч і не впевнений в їх позитивному результаті.

Так, під час інтерв’ю українським журналістам в ефірі телемарафону, Володимир Зеленський заявив, що не вірить Росії та її обіцянкам, не кажучи вже про гарантіях безпеки від Росії у разі підписання мирної угоди з Кремлем.

За його словами, навіть після підписання мирної угоди, російська армія може знову ступити на українську землю, тому Україна ні в якому разі не відмовиться від армії, з якою Україна зможе захистити себе сама.

З цієї причини Володимир Зеленський не має наміру йти на поступки в питанні “демілітаризації” і “денацифікації” в майбутньому договорі.

“Ми розуміємо, що навіть якщо ми з вами підпишемо найпотужнішу угоду, ми розуміємо, що через два роки Росія може повернутися. Просто розуміємо це, і якщо ми з вами приймаємо це, то відповідним чином і діємо”, – заявив президент України.

Також він згадав про розмови навколо вступу України до НАТО.

“Якщо завтра нам запропонують вступити в НАТО, завтра, не грати з нашими життями, а серйозно, – будемо вступати. Але цього не буде, на жаль. І не сталося, на жаль. Тому ми будемо будувати гарантії безпеки для нас, які можуть захистити життя”, – підкреслив глава держави.

Читайте також  Пік наступу РФ буде після 20 лютого: Путін кидає до кордону ще 100 тис. військових – експерт...

Крім того, Зеленський заявив, що станом на сьогоднішній день Україна не має переліку гарантів безпеки, які готові “стовідсотково включиться за неї” у разі відмови від вступу в НАТО.

За словами Президента, Києву потрібні серйозні гравці, які готові надати зброю протягом доби після акту агресії, а також щоб були розроблені санкції заздалегідь. Однак зараз в цьому питанні ясності немає.

До речі, раніше в цьому інтерв’ю Зеленський заявляв, що готовий зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, але не виключає, що зустріч не відбудеться.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело