У Раді хочуть зробити освіту патріотичнішою – подробиці

У Раді хочуть зробити освіту патріотичнішою

Нардепи від “Слуги народу”, “Євросолідарності” та “Голосу” зареєстрували законопроект про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності. Ознайомитись з ним можна на сайті Верховної Ради.

Мета законопроекту – визначення основ державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності як однієї зі складових національної безпеки України для досягнення національної єдності та консолідації суспільства шляхом подолання об’єктивних та штучно створених протиріч соціокультурного, мовного, міжрегіонального та регіонального характеру на основі дотримання конституційних гарантій права і свободи людини і громадянина.”

Передбачається, що завдяки законопроекту у суспільстві буде посилено патріотизм і зменшиться вплив держави-агресора. Пояснюючи необхідність ухвалення закону депутати послалися на Указ президента від 18 травня 2019 року, тобто ухвалений ще Петром Порошенком.

Посилення патріотичних настроїв депутати пропонують розпочати прямо з дитячого садка. Крім того, пропонується посилити військово-патріотичне виховання, популяризувати військову службу, щоб виховати у підростаючому поколінні готовність захищати Україну. Для здійснення всіх положень закону пропонується запровадити Національну комісію з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності, яка складатиметься з 7 осіб, а в регіонах – Центри утвердження української національної та громадянської ідентичності. Крім того, їм допомагатимуть різні органи влади та інституції.

 

 

Читайте також  Коли аплодує весь зал і деякі журналісти плачуть. Президент Порошенко – програв вибори, але виборов дещо дуже важливе.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело