Двоє маленьких львів’ян відчайдушно борються за життя, важко дивитися, не будьте байдужі у допомозі

Володя і Вероніка народилися у різних сім’ях. Володі – шість місяців, Вероніці – 1 рік 8 місяців. Володя зі Львова, Вероніка з батьками проживає у Перемишлянському районі.

У цих двох діток є багато спільного, вони обоє є першими дітьми у родинах і обоє народилися з множинними вродженими вадами. І Володя, і Вероніка вже перенесли не одну операцію і попереду на них чекає ще декілька, передає “zaxid.net”.

Львів’янину Володі лише півроку. Перші п’ять місяців і для хлопчика, і для його батьків були дуже важкими. Дитина народилась недоношеною, з численними вродженими вадами серця, атрезією (відсутністю частини) дванадцятипалої і прямої кишки, розщелиною піднебіння, однією ниркою.

«Вперше на операційний стіл хлопчик потрапив з вагою 1 кг 600 г з недорозвинутими легенями. Це була дуже ризикована операція, але виходу не було, дитину слід було рятувати. І він успішно переніс операцію. Довелося ліквідувати хлопчику ваду у дванадцятипалій і прямій кишці. Далі ми зв’язалися з Інститутом серця в Києві, керівником якого є Борис Тодуров, і Володі зробили першу операцію на серці», – каже завідувачка ІІ хірургічного відділення лікарні Галина Курило.

Батьки хлопчика з нетерпінням чекають на черговий приїзд до Львова бригади пластичних хірургів з Бостона під керівництвом Геннадія Фузайлова, яка уже багато років приїжджає з благодійною місією – безкоштовно консультує, оперує дітей зі всієї України. Пластичні хірурги мають допомогти хлопчику позбутися розщелини піднебіння.

Батькам маленької Вероніки під час вагітності сказали, що у дитини розщеплене піднебіння. До п’яти місяців вона росла, як всі діти, а потім ми побачили, що очка починають жовтіти. Виявилося, що у дитини атрезія жовчно-вивідних шляхів і потрібна трансплантація печінки.

Читайте також  Зарплату підвищать від 20 до 70%: Українці в зaхвaтi від нових окладів. Коли кому і на скільки

Першу трансплантацію Вероніці зробили у клініці Брюсселя, донором була мама. Та за якийсь час стався рецидив, закупорилася судина і з’ясувалося, що дівчинці треба робити ретрансплантацію печінки. Цього разу донором був тато.

Окрім цього у Вероніки є ще вада нирок. Зараз вона в міській дитячій лікарні проходить обстеження, після якого лікарі з’ясують: потрібна дівчинці операція чи обійдеться консервативним лікуванням.

За словами лікарки Галини Курило, деякі їхні пацієнти, що народилися з множинними вродженими вадами, вже ходять до школи, у другий-третій клас. Вони ростуть і розвиваються нарівні з ровесниками.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело