Пандемія COVID-19 не завершиться до середини 2022 року – ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) спрогнозували, що кінець пандемії коронавірусу настане не раніше ніж у середині 2022 року, однак і це неостаточний термін. Для того, щоб світу вдалося перемогти хворобу, в усіх країнах необхідно вакцинувати 70% населення.


Таку заяву в середу зробив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус. Його слова процитували в пресслужбі організації.

Гебреєсус зазначив, що наразі потрібно вирішити проблему вакцинальної нерівності, яка існує в світі. На сьогодні на планеті розподілені більш ніж 3,5 млрд доз вакцин, але понад 75% припадають усього на 10 країн. “Я знаю, що нам це під силу, і розраховую на рішучу підтримку з боку приватного сектора”, – сказав він.

За словами глави ВООЗ, глобальною метою, яка стоїть зараз, є імунізація 10% населення кожної держави до вересня поточного року. До кінця 2021-го цей показник має скласти 40%.

“Щоб реалізувати ці цілі, нам потрібно 11 млрд доз вакцин. Для ліквідації поточного дефіциту поставок вкрай важливо ділитися наявними дозами. Однак це – короткострокове рішення”, – наголосив Гебреєсус.

Він додав, що для прискорення процесу імунізації потрібно нарощувати виробництво вакцин і забезпечувати ними країни з більш низьким рівнем доходу.

Нагадаємо, раніше глава ВООЗ заявив, що світ перебуває на ранній стадії початку третьої хвилі захворюваності на COVID-19. У країнах фіксують зростання кількості випадків заражень, незважаючи на вакцинацію.

Читайте також  Біль та невимовна втрата! У ДТП на Рівненщині загинули двоє синів священника з Львівщини

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело