Все закінчиться у листопаді: у Зеленського зробили важливу заяву

Все закінчиться у листопаді: у Зеленського зробили важливу заяву

Українці схрестили пальці
Радник голови ОП розповів, коли русню можуть вигнати з Криму

Кілометр за кілометром звільняють Україну наші захисники, і, попри всі потуги русні, ЗСУ все ближче підбираються до тимчасово окупованого Криму. Про те, коли варто чекати на деокупацію півострова, розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Він зазначив, що вся “логіка війни, математика озброєнь та ресурсні можливості” говорять про те, що це станеться за дуже короткий (з історичної точки зору) час.

Подоляк підкреслив: “Мине або шість місяців, або п’ять, або сім – ми будемо знаходитись в Криму”.

У відповідь на це чиновника запитали, чи не є таке припущення надто оптимістичним, враховуючи нинішню ситуацію на фронті. Михайло Подоляк відповів, що 10 місяців тому українці бачили набагато гіршу ситуацію.

Радник голови ОП додав, що навряд чи взагалі хтось не думав, що через 10 місяців можна буде цілком серйозно говорити про те, що війна дозволить звільнити Крим.

Подоляк заявив, що після того, як рашисти покинуть півострів, насамперед доведеться “вигнати “руський мир” звідти у повному обсязі”. Колаборанти мають понести юридичне покарання, а Крим – жити в абсолютному інформаційному просторі України.

Чиновник резюмував: “Це буде деблокада великої території, на якій росіяни дуже і дуже вкладалися в пропаганду, в знищення всього українства. І взагалі, росія – це не країна, яка виробляє конкурентність, демократію чи свободу. Це країна-табір. Вона все це забороняє. Нам доведеться все це чистити і досить тяжко”.

Читайте також  "Двоє вже з'їхали з глузду": окупант поскаржився на негостинний "прийом" в Україні та пригадав пиріжки з отрутою

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело