У МОЗ назвали симптоми штаму Дельта, що відрізняють його від COVID-19

Штам коронавірусу Дельта більш заразний, ніж звичайний COVID-19, і відрізняється від нього низкою симптомів. Поширеними ознаками є лихоманка, головний біль, біль в горлі та нежить, а ось втрату нюху або смаку при Дельті фіксують рідше.

Пандемія коронавірусу

Крім того, інфікування новим варіантом COVID-19 може спровокувати більш серйозні порушення в роботі організму: проблеми зі слухом і шлунково-кишковим трактом, а також утворення згустків крові, що може призвести до загибелі тканин і гангрени. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України в середу, 4 серпня, на своєму каналі в Telegram.

У МОЗ зазначили, що у Великобританії, наприклад, на штам Дельта припадає понад 90% поточних випадків зараження коронавірусом.

А в Китаї вчені встановили, що концентрація вірусу в крові зараженого Дельтою в 1000 разів більша, ніж при звичайному штамі. Інфікований також виділяє більше вірусних частинок у зовнішнє середовище, і, відповідно, хвороба передається більш активно.

Експерти нагадали, що знизити ризик зараження може вакцинація. Щеплення також сприятиме більш легкому перебігу коронавірусної інфекції.

Українцям нагадали, що зробити щеплення можна в найближчому пункті або в центрі масової вакцинації, а також за допомогою мобільних бригад медиків. Останні можуть приїхати до організованих колективів із понад 50 осіб або до маломобільних громадян.

Читайте також  "COVID-19 залишиться назавжди, в Україні захворіє мільйон": відомий інфекціоніст попередив про неминуче

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело