Вручення повісток військовозобов’язаним: чи можна відмовитися і чи мають право забрати вас силою

Вручення повісток військовозобов’язаним: чи можна відмовитися і чи мають право забрати вас силою

Законодавством передбачені випадки, коли військовозобов’язані можуть відмовитися від вручення повістки та не йти у військкомат.

Про це розповів юрист Ростислав Кравець, повідомляє Укрінформ.

Фахівець зазначає, що відмовитися від повістки можна, якщо вона заповнена з помилками.

Цей документ обов’язково має містити:

  • ПІБ;
  • рік народження та адресу призовника;
  • місце роботи;
  • вид повістки;
  • дату, час та адресу, коли і куди потрібно з’явитися;
  • назву органу, друк, підпис, прізвище, ім’я та по батькові керівника військкомату

“Під час особистого вручення уважно перегляньте повістку, перечитайте, чи заповнена інформація правильно. Якщо ви знайшли помилку, можете відмовитись від підписання. У такому разі співробітник військкомату має скласти акт про відмову від отримання”, – каже юрист.

Цей акт складають у присутності свідків, щоб було підтвердження причини відмови від отримання повістки. Потім його передають до центру комплектування. У поодиноких випадках його можуть направити до поліції.

Також Кравець зазначає: якщо повістка була видана не особисто і на ній немає підпису, одержувач може не з’являтися у військкомат.

“Якщо вас запросили по телефону, ви також можете не прийти. Наше законодавство не передбачає виклик у військкомат по телефону, тому ви не зобов’язані з’являтися”, – повідомив фахівець.

Також слід зазначити, що ніхто не має права забирати вас силою. Якщо так сталося, що вас примусово змушують поїхати у військкомат, ви маєте право викликати поліцію.

Читайте також  “Знав тільки батько дитини і лікар”: Відома українська телеведуча повідомила шанувальникам про свою вагітність

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело