Як відновитися після COVID-19: поради від лікаря-імунолога

Для декого одужання від COVID-19 не означає повернення до здорового життя. Виснаженому недугою організму необхідна збалансована їжа, спокій та відпочинок.

Про це fakty.ua заявив імунолог, доцент кафедри дерматовенерології, алергології, клінічної і лабораторної імунології Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика кандидат медичних наук Олег Назар.

«Вірус пригнічує роботу ендокринної системи: гормони «танцюють». Щоб нормалізувати судинний тонус, підвищити активність кори надниркових залоз, яка продукує гормони, бажано приймати препарати-адаптогени: елеутерокок, женьшень, левзею», – порадив лікар.

За його словами, у першій половині дня краще не перевантажувати себе емоційно і лягати спати не пізніше 23:00

«У першій половині дня краще не планувати емоційні навантаження, а поступово входити в робочий ритм, адже після 14 годин знижується концентрація уваги. Добре висипатися, а для цього лягати до опівночі – бажано не пізніше 23 годин. Правильно харчуватися, дотримуючись збалансованого раціону: білки, жири та вуглеводи. Жорстких дієт зараз не треба. Не нервувати, уникати перебування на сонці», – додав він.

Читайте також  Лікар дав пораду, як не допустити утворення тромбів під час коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело