Хто залишиться без пенсії в 2021 році: названі чотири категорії українців

У 2021 році в Україні змінилися вимоги до пенсійного стажу, через що частина українців, які розраховували вийти на пенсію в 60 років за будь-яких умов, не зможуть отримувати заслужені виплати від держави.


Якщо в 2020 році для виходу на пенсію в 60 років достатньо було мати 27 років стажу, то вже в 2021 році потрібно не менше 28 відпрацьованих років. З кожним роком необхідна тривалість стажу буде приростати на один рік, поки до 2028 не досягне 35 років.

Хто залишиться без пенсії в 2021 році: названі чотири категорії українців – today.ua
У 2021 року ті, кому виповниться 60 років, але хто буде мати менше 15 років стажу, пенсію за віком не отримають. Єдиний вихід: докупити стаж.

Ті громадяни, у кого вже є від 15 до 18 років стажу, зможуть розраховувати вийти на пенсію тільки через п’ять років, після досягнення 65-річчя.

У 60-річних пенсіонерів, у яких на сьогоднішній день від 18 до 28 років стажу, є шанс вийти на пенсію в 2024 році, якщо протягом наступних трьох років працювати офіційно і без перерви.

Нові вимоги щодо стажу стосуються як жінок, так і чоловіків. З 2021 року їх зрівняли у віці виходу на пенсію. Тепер в Україні і жінки, і чоловіки, мають право виходу на пенсію лише з 60 років, і при вищезазначених умовах. На сьогоднішній день при середній зарплаті близько 10 тис. грн і з 30 роками стажу при виході на пенсію пенсіонер отримає 2,3 тис. грн.

Як повідомлялося, накопичувальна пенсія в Україні не вирішить проблему маленьких доходів пенсіонерів. Так, людина, яка щомісяця буде відраховувати 4% із зарплати в 10 тисяч гривень, зможе в старості отримувати надбавку до пенсії у вигляді всього 400 гривень в месяц. Да і ще невідомо, яка буде цінність цих 400 гривень, пройшовши всі кола неминучої інфляції.

Читайте також  "Пенсія пропаде в цих українців незабаром": багатьом пенсіонерам мають скасувати виплати, названо причини

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело