“Ситуація вкрай напружена”: у МОЗ заявили про заборону всіх планових операцій і госпіталізацій

В Україні від понеділка заборонено проводити всі планові операції, госпіталізації в лікарнях. Медзаклади приймають лише ургентних хворих та інфікованих коронавірусом.

Про це заявив 9 листопада головний санітарний лікар Віктор Ляшко за результатами нарад під керівництвом президента України і заступника керівника Офісу президента з ОДА.

“Україна переходить на другий етап реагування на поширення коронавірусної хвороби. Ми продовжуємо розгортати і збільшувати кількість ліжок у наших закладах охорони здоров’я, які будуть госпіталізувати хворих з коронавірусною хворобою. Ще раз наголошу: від понеділка всі планові операції, планові госпіталізації заборонені в наших лікарнях. Лікарні приймають ургентних хворих та хворих з COVID-19”, – заявив Ляшко.

Головний санітарний лікар наголосив, що ситуація з коронавірусом “вкрай напружена”, і не тільки в Україні. Тому він закликав об’єднатися, щоб подолати пандемію.

Нагадаємо, в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, зокрема і ветеринарні; транспорт та АЗС.

 

Читайте також  $7 тис. за життя - замовника вбивства спіймали на гарячому

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело