МСЕК ліквідують до 31 грудня, – РНБО: що тепер буде з Прокуратурою (3 ФОТО)

МСЕК ліквідують до 31 грудня, – РНБО: що тепер буде з Прокуратурою (3 ФОТО)

Та прокурорами-інвалідами?

Інформує Радіо Трек.

МСЕК будуть ліквідовані до 31 грудня цього року. За повідомленнями цілої низки ТГ-каналів — Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо боротьби з оформленням фальшивих інвалідностей посадовцям.

На сайті Президента України ми такої окремої Новини не бачимо. Не виключено, що її остаточний текст ще формують представники апарату ОП, однак те, що відповідне рішення ухвалене, це факт:

Верховній Раді рекомендують разом із Міністерством охорони здоров’я в місячний термін розробити законопроєкт про реформування системи медико-соціальної експертизи, передбачивши, зокрема, ліквідацію медико-соціальних експертних комісій із 31 грудня 2024 року.

ТИМ ЧАСОМ

  • 64 посадовця МСЕК вже отримали підозру на тлі корупційних схем. Також скасовано понад 4 тисяч висновків про інвалідність.
  • Про це повідомив голова СБУ Малюк за підсумками засідання РНБО.
  • Девʼять людей уже засуджено за корупцію. Також там додали, що СБУ викрила вісім «організованих злочинних угруповань, до яких входили представники МСЕК у різних регіонах України».

«Крім того СБУ перевіряє факти незаконного отримання інвалідності окремими посадовцями: на сьогодні ці перевірки охоплюють майже 2,4 тис. таких осіб», – додав голова СБУ

ПОДАВ У ВІДСТАВКУ ГЕНПРОКУРОР

Як повідомляється, Андрій Костін заявив у вівторок, 22 жовтня, що йде з займаної посади Генерального прокурора.

Про це посадовець повідомив у своєму дописі в Telegram-каналі.

 

Читайте також  Абсурд: люди без руки чи ноги щороку мають доводити, що кінцівка не відросла

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело