“Ганебна ситуація”: у Раді думають про скорочення повноважень ТЦК

“Ганебна ситуація”: у Раді думають про скорочення повноважень ТЦК

Нардеп зауважив, що у профільному комітеті ВР наразі опрацьовують варіанти того, як не допустити повторення скандальних ситуацій в майбутньому.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп Єгор Чернєв заявив, що там розглядається можливість передачі функцій ТЦК до цивільних органів.

В ефірі національного телемарафону нардеп згадав про бійку між працівниками “швидкої допомоги” і ТЦК, яка відбулася 11 червня в Одесі, коли співробітники Київського РТЦК та СП Одеси затримали та утримували кілька годин фельдшерів, які приїхали на виклик.

“Це дійсно ганебна ситуація, коли військові б’ються з лікарями – я такого ще не бачив”, – сказав Чернєв.

Нардеп зауважив, що у профільному комітеті ВР наразі опрацьовують варіанти того, як не допустити повторення подібних ситуацій в майбутньому.

“І один із варіантів – поки що на рівні обговорення, – це передавання функцій ТЦК якимсь цивільним органам. Тобто, можливо, вивести із Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це – один із варіантів”, – додав він.

Чернєв наголосив, що це один з варіантів, який, можливо, вирішить проблему або не буде допускати таких історій.
Бійка в Одесі за участю ТЦК
В Одесі між працівниками Київського районного ТЦК та СП й робітниками “швидкої” вчора сталася сутичка поруч з військкоматом через те, що з приміщення кілька годин не випускали медбригаду, яка прибула для надання медичної допомоги.

Розслідування інциденту розпочала Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

“Попередньо з’ясовано, що 11 червня для встановлення ступеня придатності до військової служби до РТЦК доставлено військовозобов’язаного, який дорогою викликав собі карету швидкої медичної допомоги”, –  йдеться у повідомленні.

Читайте також  "Авто повністю розтрощило": у трагічній ДТП загинуло троє військових (фото)

У прокуратурі кажуть, що надалі між медичним працівником та представником Київського РТЦК та СП виник конфлікт, в якому постраждали обидві сторони.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело