Евакуація українців з Китаю: стало відомо, скільки там застрягло наших громадян

Смертельний коронавірус вже забрав життя 132 осіб і хвороба почала поширюватися набагато швидше. Станом на 29 січня, новим вірусом захворіли вже понад шість тисяч осіб.

Багато країн екстрено евакуюють своїх громадян з Китаю і деяким доводиться вирушати на двотижневий карантин, через те, що китайські медики припускають, що інкубаційний період вірусу від 2 до 14 днів.

За даними видання Ракурс в Китаї, у заблокованій провінції Хубей виявилося 50 громадян України. Через новий коронавірус 2019–nCoV в місті Ухань, вони відрізані від усього світу.

“Станом на 29 січня 2020 року посольством встановлено і підтримується контакт з 51 громадянином України, які знаходяться в провінції Хубей (49 осіб в Ухані, ще одна людина – в місті Сян’ян і ще один – в міському повіті Чжунсян міста Цзинмень)”, – йдеться в офіційному повідомленні посольства.

Також наголошується, що кількість громадян, які звернулися в консульський відділ із заявою про прийняття на тимчасовий консульський облік за станом на 29 січня – 93 людини. За законом, прийняття українських громадян на консульський облік відбувається добровільно, за винятком дітей, яких усиновили іноземці або громадяни України, які постійно проживають за кордоном.

 

Читайте також  Лікар заявив, що дистанційне лікування COVID-19 може "звести українців у могилу"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело