Навіть якщо вас питають, про ці 6 речей потрібно мовчати

Ми, люди, – істоти соціальні, тому без спілкування нам важко. Важко не говорити ні з ким, важко не ділитися думками і тим, що гризе. Однак, іноді наша бесіда стає не “їжею для розуму”, а справжньою “отрутою”, яка змушує співрозмовника скоріше завершити розмову і поменше з нами контактувати.

1. Власні хвороби

Якщо вашим станом цікавиться дійсно близький друг, родич або член сім’ї – це одне. Але подробиці аналізів, візитів до лікаря і самопочуття по днях з усіма симптомами більшість людей не цікавлять.

Ми любимо говорити про себе, а після певного віку ще й поширювати тему свого здоров’я. Коли дві бабусі на лавці обговорюють артрит – у них, швидше за все, загальна проблема і методи лікування, але ваші хвороби – є виключно вашими.

2. Минулі відносини

Обійти цю тему, вступаючи в нові, навряд чи вдасться. Та й не потрібно.

Коли трапиться відповідний момент (вичікувати його спеціально не потрібно), варто розповісти / послухати про минуле своєї коханої людини. Це дає нам більш чіткий портрет особистості людини, його характеру. Але досить сказати, що відносини були, припинилися з такої причини, а не розмірковувати, як вам було погано або добре разом, що ви робили і куди ходили. Це минуле, а у вас нова сторінка.

3. Власний фото-архів

Іноді нас просять показати фото з відпустки. І ось тоді великою є спокуса продемонструвати всі 150 знімків, включаючи й не дуже вдалі. Те ж саме стосується власного рукоділля, сімейних альбомів, улюблених відео і т. д. Зайва настирливість точно не наблизить до вас людину, а навпаки, змусить віддалитися і швидше бігти.

Читайте також  Ви більше не будете викидати горіхову шкаралупу

4. Чужі секрети

Плітки – це табу. Не просто тому, що ви носите маску пристойної людини, а тому, що перемивати чужі кістки – справа неблагородна і невдячна. Ситуація може обернутися так, що через час факти зміняться, а на вас вкажуть як на першоджерело. І буде дуже соромно! Та й не потрібно лізти в чужі справи, особливо сімейні.

Наприклад, ви спіймали чоловіка подруги на брехні. Промовчите? Скажете? Напевно, варто дати їм розібратися самим, щоб, надаючи послугу, не наробити біди.

5. Чужі діти

Запам’ятайте просте правило: ніколи не критикуйте дітей при їх батьках. Особливо при матері. Будь це сто разів правдою, вона не погодиться, а тільки зміцниться у власній думці, що її дитина – найкраща.

6. “ Про себе кохану”

Про себе взагалі намагайтеся говорити поменше. По-перше, чим менше про вас знають оточуючі, тим краще і спокійніше складається в результаті життя. По-друге, є ризик захопитися, і тоді діалог перетвориться в монолог.

Якщо будете думати перш за все про те, з ким говорите, то станете чудовим співрозмовником і по-новому подивитеся на спілкування. Адже якщо кожен чекає своєї черги, щоб вставити репліку, яку інший не почує, то це перетворює ситуацію в розмову німого з глухим.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -