11 кольорів одягу, які, на думку психологів, розкажуть все про ваш характер

Лондонський стиліст і автор книги «Колір вашого стилю» Девід Зіла (David Zyla) каже: «Навіть якщо ваша шафа заповнена одягом найрізноманітніших кольорів і відтінків, завжди є той колір, якому ви надаєте більшу перевагу, в якому відчуваєте себе комфортно і впевнено. Саме цей колір відображає ваш характер».

Вивчивши думки різних експертів, Тутка з’ясував, як улюблений колір характеризує нас в очах оточуючих і відображає наш характер.

1. Чорний

«Чорний — це колір, який сприймається всерйоз», — говорить експерт з моди й стилю Карен Халлер (Karen Haller).

І дійсно, згідно з дослідженнями в галузі психології, чорний сприймається оточуючими як показник престижу, влади, серйозності, а також інтелекту. Тому в багатьох європейських університетах випускна мантія саме чорного кольору.

Ті, що надають перевагу чорному одягу — це амбітні, цілеспрямовані, але також і чутливі люди. Які, як правило, емоційні і легко збуджуються, хоч і часто намагаються приховати це. Чорний колір допомагає їм переключити увагу оточуючих з зовнішності на особистість, тому що саме внутрішні риси людини для них найважливіші.

2. Коричневий

Коричневий колір — це колір землі. Колір чогось надійного, міцного і стабільного. Саме такими здаються люди, які часто носять коричневий і його відтінки.

Це трохи консервативні люди, які шанобливо ставляться до старших, завжди шукають спокій, стабільність і міцність у всьому. Дівчина в коричневій сукні або чоловік у коричневому піджаку буде справляти враження надійної, розумної і раціональної людини. Насправді так і є.

3. Синій

Журналіст і психолог Ліза Джонсон Менделл (Lisa Johnson Mandell) пише: «Синій — найкращий колір, щоб одягнути його на співбесіду, тому що він випромінює впевненість і надійність. Тому багато робочих уніформ чи ділових костюмів синього кольору».

Читайте також  “Курортний роман перетворив моє життя на пeклo. А вдома мене чекав чоловік і двоє дітей”

Вчені з Університету Британської Колумбії провели дослідження і з’ясували, що темні відтінки синього мають властивість заспокоювати. У навколишніх синій асоціюється з інтелектом, довірою, ефективністю і спокоєм.

Часто відтінки синього кольору в одязі вибирає людина добра, співчуваюча, ввічлива і навіть трохи сором’язлива. Як кажуть психологи, людина в синьому стане ідеальним батьком або зразковим працівником. Спокій і врівноваженість — головні якості таких людей.

4. Зелений

Вчені з Університету Амстердама кажуть, що зелений і його відтінки підтримують вас і оточуючих в гарному настрої. «Приємність зеленого виходить від його спорідненості з природою, яка викликає почуття спокою і задоволеності», — вважає Ліатріс Айсеман (Leatrice Eiseman), виконавчий директор Інституту кольору Pantone і автор книги «Жвавіше з кольором».

Ті, що надають перевагу зеленому кольору ведуть активну громадську діяльність, живуть у гарному районі, у них стабільне фінансове становище. Часто це дбайливі й добрі люди з м’яким серцем.

5. Фіолетовий

У минулому фіолетовий колір говорив про приналежність до вищого світу. Він означав вишуканість, багатство та розкіш. Відомо, що Клеопатра просто божеволіла від цього кольору. Дозволити собі носити подібні відтінки в ті часи могли тільки багатії.

Сьогодні фіолетовий колір в одязі вказує на креативність, проникливість і любов до мистецтва.

По думку фахівців, люди в фіолетовому — емоційні і чутливі натури. Вони мрійливі, пристрасні й люблять містику. Можна сказати, що людина в фіолетовому — це непередбачувана особистість, з якою легко і складно водночас.

6. Червоний

Червоний — колір пристрасті і сили. Це колір, якому потрібно віддати перевагу, якщо ви намагаєтеся переконати або справити враження на когось, говорить Кенні Фрімпонг (Kenny Frimpong), менеджер бренду італійського чоловічого одягу Eredi Pisano.

Читайте також  Чоловіка, наче підмінили. Не помічає ні мене, ні доньки

Будь-які яскраві відтінки червоного перетягують на себе всю увагу. У оточуючих він асоціюється з енергією, рухом і хвилюванням. Психологи з Університету Рочестера виявили, що чоловіків більше приваблюють жінки, які носять рубіновий відтінок. «Червоний є стимулятором для чоловіків», — говорить Еббі Каліш (Abby Calisch), професор психології Медичної школи Східної Вірджинії в Норфолку, штат Вірджинія.

Той, хто часто носить червоний, — це яскрава, легко збудлива, трохи егоцентрична людина.

7. Жовтий

Жовтий — колір щастя, сонця і сміху. Дослідження показують, що жовтий колір в оточенні підвищує вироблення серотоніну в мозку, прискорює метаболізм і піднімає настрій всім оточуючим.

Крім того, жовтий підвищує концентрацію та увагу, тому його часто використовують на плакатах, рекламних сайтах, дорожніх знаках і лініях.

Експерти кажуть, що відтінки жовтого в одязі часто використовують творчі та активні люди. Це яскраві фантазери і авантюристи, готові досліджувати і підкоряти.

8. Білий

Білий — символ свободи, чистоти, невинності і простоти. Саме тому, вирішивши почати життя з чистого аркуша, ми часто купуємо собі щось біле.

Білий колір привертає надійних людей, вони люблять свободу й оптимістично дивляться на життя. Ці особистості, акуратні в усьому, люблять свіжі починання і прагнуть до досконалості. А взагалі білий можуть носити люди з будь-яким характером. Це нейтральний колір, який рідко коли відштовхує.

9. Рожевий

Яскраво-рожевий — це колір кокетливої дівчинки, його часто можна побачити в дитячому гардеробі або на ляльках Барбі. Однак у дорослішому віці вибір падає на більш ніжні відтінки, які пов’язані з жіночністю.

Ніжно-рожевий вважається спокійним, теплим і жіночним. Цей колір — один з найбільш заспокійливих. Тому в деяких в’язницях стіни фарбують у відтінки рожевого, щоб знизити рівень агресії.

Читайте також  Тоня чоловіка не мала, не була ні вдoвою, ні рoзлученою, приїхала з малим сином в село. Аж на 90-річчя розказала синові стpашну правду

На думку психологів, людина, яка любить рожевий, романтична, оптимістична і самолюбива (в хорошому сенсі). Як правило, це та, хто цінує добробут і комфорт понад усе.

10. Помаранчевий

Помаранчевий — це завжди атмосфера вечірки, веселощів, теплоти і нових можливостей. Він веселий, творчий, привабливий.

Подивіться на тих, хто носить помаранчевий. Це оптимістичні, енергійні, життєрадісні натури, які прагнуть до змін. Хоча часом це трохи легковажні люди, вони можуть бути честолюбні і розважливі.

11. Сірий

Як люблять говорити стилісти, сірий — це колір балансу. Він не темний і не яскравий, багато сірого кольору в одязі означає, що людина хоче залишатися непомітною.

Сірий і його відтінки є символом спокою, розміреності і зрілості. Багато чоловіків середніх років носять сірі костюми, а жінки — сірі сукні.

Оскільки це нейтральний колір, то охарактеризувати людину, яка надає йому перевагу, вкрай важко. Це може бути як сіра мишка, що готова мовчки підкорятися правилам, так і розважлива, малоемоційна, категорична людина. Але в більшості випадків людина в сірому — це та, хто не любить привертати до себе увагу і зберігає нейтральну позицію.

Існує ще один тип людей

Королева Великобританії Єлизавета II любить всі кольори в однаковій мірі і намагається носити кожен з них. Є також припущення, що колір одягу змінюється, коли змінюється настрій королеви.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -