Деменція з повітря: Вчені попередили про нові небезпеки забруднення атмосфери

Астма, рак легенів, серцеві захворювання – далеко не повний перелік ризиків Вчені всього світу ламають голову над тим, як пом’якшити наслідки забруднення навколишнього середовища для людського організму. Адже вже тепер в Китаї через смоги люди не можуть бачити далі, ніж на кілька метрів, пише сайт cikavosti.com.

Астма, рак легенів, серцеві захворювання – далеко не повний перелік небезпек, які підстерігають людей, що живуть у містах із забрудненою атмосферою. Тепер же з’явилися дані про те, що брудне повітря може нашкодити нашому мозку. Американські вчені з Університету Південної Каліфорнії, які працюють над цією проблемою, опублікували підсумки 11-річного дослідження, які свідчать, що перевищення вмісту в повітрі шкідливих речовин подвоює ризик виникнення у людини деменції (слабоумства).

Колеги вчених з Університету Торонто провели додаткові дослідження і з’ясували, що люди, які проживають на відстані менше 50 метрів від проїжджої частини, на 12% частіше хворіють на деменцію, ніж ті, хто живе подалі від доріг.

Гризуни, яким заради експерименту довелося вдихати забруднене повітря, демонстрували ознаки хвороби Альцгеймера, втрату пам’яті та інші симптоми пошкодження мозку. Але ж, якщо вірити статистиці, жителі сучасного Пекіна дихають таким брудним повітрям, що він може вважатися еквівалентом 40 сигарет, які б выкурювались щодня!

Читайте також  На Запоріжжі: мати тpaгiчно зaгиблoгo сина дозволила віддати його opгани двом жінкам(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -