На Україну насуваються бурі та град: синоптики попередили про небезпечну погоду

Погода у неділю, 4 липня, в Україні погіршиться, прогнозують синоптики. Так, вдень у більшості південних і центральних областей очікуються грози, град і сильний вітер із поривами до 15-20 м/с.

Відповідні дані Укргідрометцентру вранці неділі опублікувала пресслужба ДСНС на офіційному сайті. Рятувальники попередили українців про небезпечні метеорологічні явища.

Державна служба з надзвичайних ситуацій зазначила, що в країні встановлено жовтий рівень небезпеки. Так, на карті Українського гідрометцентру показано, що грози можуть пройти на всій території і попередження діє у всіх областях.

Нагадаємо, раніше синоптики прогнозували, що грози 4 липня пройдуть вдень у більшості південних і центральних регіонів, а вночі – у західних, східних і південно-східних.

Водночас спека до +32 градусів очікується на півдні та сході. На заході середня температура буде нижчою приблизно на 10 градусів.

У Києві вдень також очікуються опади. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Удень термометр покаже +26…+28 градусів.

Загалом дощі в Україні (місцями – з грозами) прогнозують до середи, 7 липня.

Читайте також  "Несамовитий снігопад хлине в Україні вже незабаром, небачена гроза накриє ці області": фахівці про заморозки і сніг

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело