Тариф на електроенергію: Кабмін дозволив держрегулювання ціни

Кабінет міністрів дозволив державне регулювання ціни на електроенергію в Україні.

Це положення ухвалили в постанові уряду №64 від 1 лютого 2021 року. Відповідний документ було опубліковано на “Урядовому порталі”.

Так, цим рішенням Кабмін вніс зміни до постанови №341 від 22 квітня 2020 року.

“Перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість, затверджений постановою КМУ від 22 квітня 2020 р. №341 (Офіційний вісник України, 2020 р., №39, ст. 1273), доповнити абзацом такого змісту: “електрична енергія”, – йдеться у тексті документу.

В Україні через скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією витрати для тих, хто користується електричним котлом, можуть збільшитися майже на 2 тис. грн на місяць.

Це випливає з постанови Національної комісії у сферах енергетики і комунальних послуг №15. Також цим документом скасували пільговий тариф для тих українців, які живуть у 30-кілометровій зоні від Чорнобильської АЕС. Раніше вони мали знижку в розмірі 70% від поточної ціни на “струм”, а тепер платитимуть за загальними правилами.

Пільгу на опалення електроенергією мали всі українці. За 3000 кВт*год на місяць вони могли платити по 90 копійок за кожен, тепер мають віддавати 1,68 грн.

Як писав OBOZREVATEL, в Україні розмір субсидій може знизитися приблизно на 40% після карантину. Це пов’язано з новими правилами обліку доходів, а також із перерахунком розміру знижки (обов’язковий платіж збільшать від 15 до 20% від сукупного доходу сім’ї).

Міністерка соцполітики Марина Лазебна заявила, що чиновники переглянуть програми, де є зловживання.

Читайте також  Кабмін підвищив тариф на електроенергію: скільки платитимемо

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело