“Повістки почали видавати у новий спосіб і в неочікуваному місці, чоловіки не були готові до такого”: мобілізація наростає

“Повістки почали видавати у новий спосіб і в неочікуваному місці, чоловіки не були готові до такого”: мобілізація наростає

Український юрист розповів, що з’явився новий спосіб вручення повісток. Він дуже простий, але без хитрощів не обходиться.

Як інформує “biz/today/ua”, в Україні триває мобілізація, тож українські чоловіки все ще можуть отримати повістку. Багато хто робить все, щоб уникнути цього моменту, в співробітники ТЦК своєю чергою вигадують нові методи видачі запрошень до військкомату. Один із них з’явився нещодавно, і він дозволяє вручити повістку чоловікові, який навіть не здогадується про отримання документа.

Про цей несподіваний і хитрий спосіб розповів адвокат Роман Симутін. За словами юриста, подібна видача повісток може негативно вплинути на обіг кореспонденції на Укрпошті. А вся річ у тому, що саме листонош та працівників пошти залучають до видачі повісток.

“Спосіб не оригінальний, він просто хитруватий і явно реалізується за вказівкою”, – зазначив адвокат.

Роман каже, що чоловіки можуть отримати повідомлення про отримання рекомендованого листа чи довідки з банку, комунальної контори чи міськради. І щоб його отримати, людина приходить на пошту та ставить підпис на “корінці” про отримання листа.

В результаті чоловік розписується про отримання повістки, навіть не здогадуючись про це. І лише після прочитання листа бачить, що має прийти до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Тому юрист радить усім уважно читати документи, які підписуєте.

Читайте також  “Вразив всю країну тим, що став…”: Куди зник і що сталось з любителем шоколадок та зіркою “Кохана, ми вбиваємо дітей” Ісааком Величко

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело