Ударять заморозки чи накриє спека: синоптики дали прогноз погоди на початок осені, яким буде 1 вересня

Ударять заморозки чи накриє спека: синоптики дали прогноз погоди на початок осені, яким буде 1 вересня

Серпень ще теплий, і початок вересня повільно переходить у теплу погоду

Незважаючи на те, що в Україну повертається спека і всі ми відчуваємо це вже зараз, кілька тижнів тому синоптики говорили про те, що на перші заморозки на нас чекають уже на початку вересня.

Тепер, коли до осені залишилося 2 тижні, можна зробити точніший прогноз. То якою ж буде осінь для українців? Синоптикиня Укргідрометцентру Діана Кривобок сказала про це в ефірі телемарафону.

“Загалом, за попередніми розрахунками, які робляться Європейським центром середньострокових прогнозів погоди, погода на початку осені може бути ще теплою. Серпень ще теплий, і початок вересня повільно переходить у теплу погоду”, – сказала вона.

Якою буде середина осені, синоптики поки що не можуть сказати.

“Знаю, що вона буде мінливою і наступатиме. Але початок вересня може бути теплим, дивлячись, як змінюватимуться атмосферні процеси”, – пояснила експерт.

У свою чергу, завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня заявила, що у жовтні, звичайно, варто чекати бабиного літа. Воно буває щороку, навіть не одне. Однак тепло може тривати як 3 дні, тиждень чи навіть 10 днів.

Читайте також  Міненерго створило нове ДП "Українська паливно-енергетична компанія"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело