“Закордонна” мобілізація: що кажуть країни Європи про видачу чоловіків Україні

“Закордонна” мобілізація: що кажуть країни Європи про видачу чоловіків Україні

На тлі того, як Україна шукає шляхи для повернення й покарання ухилянтів від мобілізації, які втекли за кордон, деякі країни-члени ЄС вже висловили свою позицію стосовно цього.

Про це повідомляє“Голос Америки”.

Так, не змушуватиме повертатись українських чоловіків в Україну для мобілізації Уряд Естонії.

“Ми обговорювали це питання з послом України, і Україна нас про це не просила. В Україні немає законних підстав запитувати нас про видачу вказаних громадян, як і у нас немає підстав їх видавати”, – сказав керівник Департаменту прикордонної та міграційної політики МВС Естонії Янек Мягі.

Німеччина також офіційно заявила, що не буде примушувати українців до військової служби, адже вважає, що проблеми України з мобілізацією солдатів для захисту від російського вторгнення не матимуть практичних наслідків для українців, що проживають у Німеччині.

“Ми не примушуватимемо людей проти їхньої волі до мобілізації чи проходження військової служби”, – сказав міністр юстиції ФРН Марка Бушмана.

У 2011 році в ФРН було скасовано обов’язкову військову службу. Тому, за словами Бушмана, Німеччина не буде примушувати до військової служби іноземців:

“Я не можу собі цього уявити, оскільки наша Конституція передбачає, що громадяни Німеччини не зобов’язані служити в збройних силах проти своєї волі. Тож ми не можемо примусити до цього людей з інших країн”, – зазначив міністр юстиції Німеччини.

Читайте також  Такого літа ми ще не мали: синоптики зробили неочікуваний прогноз погоди на три місяці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело