Окремі підприємства зможуть забронювати всіх працівників, деякі – 50%: в Раді розповіли про нове в мобілізації

Окремі підприємства зможуть забронювати всіх працівників, деякі – 50%: в Раді розповіли про нове в мобілізації

Підприємства оборонно-промислового комплексу, енергетичні та підприємства критичної інфраструктури зможуть забронювати до 100% працівників від мобілізації.

Про це заявив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

На його думку, працівники органів Національної поліції і Державної служби з надзвичайних ситуацій варто віднести з категорії тих, хто має право на відстрочку, в категорію тих, хто має бути заброньований.

“Ми на комітеті дійшли згоди, що не можна посилювати Збройні сили за рахунок діяльності Нацполіції, яка забезпечує таку важливу складову нацбезпеки як правопорядок і боротьба зі злочинністю. Тому ми наполягали, що це має бути 100%”, – зазначив Веніславський.

За його словами, Державна служба з надзвичайних ситуацій підпадає під дві категорії, які передбачені для бронювання.В той же час якщо інші працівники, на кшталт допоміжного персоналу, цих органів не є критично важливими для функціонування, вони повинні бути мобілізовані.

Щодо механізмів визначення, чи підпадає підприємство під критерії бронювання, Веніславський зазначив, що керівництво повинно звернутися до відповідного міністерства та продемонструвати, що воно підпадає під ті критерії, передбачені в законі і постанові Кабміну.

Веніславський також пояснив, що окремі підприємства будуть мати можливість забронювати 100% військовозобов’язаних, а окремі – до 50%.

“Це залежить від того, до якої сфери відноситься те чи інше підприємство. Якщо ми говоримо про сферу ОПК, енергетичний комплекс, критичну інфраструктуру, то там може бути заброньовано до 100% військовозобов’язаних”, – зазначив нардеп.

Працівники підприємств, які здійснюють міжнародні перевезення, за його словами, також будуть заброньовані, питання лише в обсягах бронювання.

Читайте також  Штраф до 200 тисяч за неявку в ТЦК: які ще питання щодо мобілізації обговорюють у Раді

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело