Хотів вразити друзів, натомість помер: подробиці трагічної загибелі підлітка на Дніпропетровщині

Хотів вразити друзів, натомість помер: подробиці трагічної загибелі підлітка на Дніпропетровщині

Медики та правоохоронці вкотре закликають дітей утриматися від експериментів із власним життям.

На Дніпропетровщині загинув 15-річний підліток. Він хотів подихати газом з балона, та після пуску впав і миттєво помер. Пристрій для заправки побутових приладів придбала в крамниці його 14-річна дівчина.

Про те, чому підліткам продали небезпечну речовину і що могло підштовхнути юнака до такого кроку?

На безлюдну місцину, де часто гуляють підлітки, на околиці Першотравенська, 15-річний Микола прийшов з друзями, дістав балон, вставив до рота та пустив газ. Усі зусилля повернути його до життя були марними.

До прогулянки, що обернулася трагедією, підлітки готувалися заздалегідь. 14-річна дівчина Миколи придбала на його прохання балон для заправки запальничок. У крамниці сьогодні цього краму нема. Прибрали.

Та навіть на менших за обсягом балонах – суворе попередження – тримати подалі від дітей. Продаж неповнолітнім – заборонено законодавчо.

“Існують правила торгівлі непродовольчими товарами. Продаж хімічних речовин, а також вибухонебезпечних, вогненебезпечних не може здійснюватися неповнолітнім”, – пояснює юристка Ганна Попкова.

Чому ж продали підліткам небезпечну речовину? У крамниці пояснюють: продавчиня повірила підліткам.

Адміністраторка крамниці Юлія Трошина пояснює, що дівчинка сказала, що їй 16, балон потрібен для знімання ролика для соцмереж.

Нещасний випадок – так трагедію нині кваліфікує поліція. Проблем із законом загиблий не мав, родина благонадійна.

“Це гарний хлопець, однак поводив себе він досить зухвало, можливо, намагався в такий спосіб якось продемонструвати свої здібності”, – розповідає речниця поліції Дніпропетровщини Ганна Старчевська..

Що онук загинув, досі не може усвідомити його бабуся. Бачила Миколу напередодні – жодних хвилювань за його стан не було.

Читайте також  Не стало легендарного Юрія Шатунова з "Ласкавого мая". Все сталося миттєво. Деталі

Не бачили ознак небезпеки й у гірничому ліцеї, де Микола щойно розпочав навчання на зварювальника.

“Звичайний хлопчина, але такий видний. Він намагався виділитися. Але ніяких вад ми не помічали. Він слідкував за собою, він намагався активно приймати участь”, – пригадує директорка Людмила Казімірова.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело