В Україні вводять заборону на кондиціонери та вуличне освітлення

В Україні вводять заборону на кондиціонери та вуличне освітлення

Аби зменшити споживання електроенергії на період блекауту, перед органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії.  Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає “Бессарабія INFORM”.

“Енергосистема цілісна, однак у системі залишається значний дефіцит. Це означає, що ми можемо виробити менше електроенергії, ніж споживаємо. Щоб покращити ситуацію в енергосистемі, ми одночасно працюємо з двох сторін. Відновлюємо та розширюємо генерацію й одночасно зменшуємо споживання”, – заявив він.

За його словами, сьогодні ухвалюється рішення щодо зменшення споживання електроенергії органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії.

“Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території. Ми також рекомендуємо правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі – обмежити вуличне освітлення”, – зауважив очільник уряду.

Крім того, він закликав бізнес обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності.

“Виняток – не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу”, – додав він.

Читайте також  Як призовники відмазуються? Вони просто дверей не відчиняють, – військовий комісар області Володимир Ярмошук (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело