Відстрочка від мобілізації. Про «сюрприз», який чекає багатодітних чоловіків у ТЦК

Правила змінилися: багатодітним чоловікам потрібен новий документ для виїзду за кордон 

Відтепер доведеться домовляти з колишньою дружиною зокрема.

Правила виїзду за кордон багатодітних чоловіків – змінилися. Йдеться про урядову постанову  № 560, яка затверджує алгоритм дій військовозобов’язаних, а також документи, які їм необхідно зібрати. Відтепер багатодітні чоловіки мають нотаріально довести, що вони справді беруть участь в утриманні дітей.

Військовозобов’язаний і батько трьох неповнолітніх дітей визнаний придатним до військової служби. Згідно із мобілізаційним законом, він автоматично має отримати відстрочку від мобілізації. Його діти народжені від двох жінок, із якими чоловік розлучений, наразі не живе, але продовжує фінансово утримувати дітей.

Що придумав ТЦК? Там додатково вимагають договір між чоловіком та його колишніми дружинами про те, що він бере участь в утриманні своїх неповнолітніх дітей, – пояснює нардеп Ігор Фріс.

Згадка про письмовий договір між батьками, де зазначено місце проживання дітей та участь другого з батьків у їх вихованні. Юристи вважають це перевищенням повноважень ТЦК.

Проблема врегулювання окремих положень закону про мобілізацію урядовими постановами виникає вже не вперше. Таке порушення зафіксоване в частині права на отримання відстрочки військовозобов’язаних, які мають доглядати за рідними, що мають другу групу інвалідності.

Читайте також  Переламані ноги та рука: на українку у Польщі наїхав автомобіль

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело