Половина ліків на українському ринку є абсолютним непотребом, – Комаровський (відео)

Лікар-педіатр Євгеній Комаровський заявив, що як мінімум половина ліків на українському ринку є абсолютно непотрібними.

“Мені навіть страшно озвучити, скільки ліків, що продаються в Україні, є підробкою. Я вважаю, що не менше половини того, що продається, – це повна “фігня”. Воно не працює”, – заявив він в ефірі телеканалу 112.

“Працювати лікарем просто шалено складно. Коли мені телефонують колеги і кажуть: “Слухай, там в аптеці №4 (це умовна цифра) продаються ліки “Ампіцилін”, вони працюють. Всіх туди посилай”. Ми вже як сакральну інформацію передаємо один одному, де нормальні ліки”, – додав Комаровський.

Також він наголосив на необхідності щеплень для дітей України.

“У нас кожен день діти від коклюшу вмирають. Поруч у наших сусідів епідемія кору, у румун, у нас з цим катастрофа, і в будь-який момент може вибухнути епідемія. Це один на тисячу хворих помирає завжди, купа ускладнень. У нас не тільки менше 50% дітей не щеплено від дифтерії, у нас взагалі нуль мл протидифтерійної сироватки, єдиного ліки для лікування дифтерії”, – повідомив лікар.

“Якщо у нас вдарить дифтерія, буде просто катастрофа. Я кричу про це вже три роки, про те, що і сироватки нема, я кричу, що це привід зібрати РНБО, негайно вирішити це питання. Не тільки сироватки проти дифтерії немає, протиботуліністичної теж немає, правець лікувати нічим, про сказ взагалі всі мовчать”, – наголосив педіатр.

Читайте також  Просто садять перед комп’ютером заставляють впізнавати понівечених атовців: Мати збожеволіла після упізнання сина

Шукайте деталі в групі Facebook


Передає -