Облави припиняться: ТЦК приберуть з вулиць, яке рішення ухвалено

Облави припиняться: ТЦК приберуть з вулиць, яке рішення ухвалено

Удосконалення системи військового обліку військовозобов’язаних чоловіків стало одним із ключових моментів у рамках змін у новому мобілізаційному законі, який набирає чинності 18 травня. Відповідно до цього буде запроваджено електронний кабінет призовника, який, завдяки цифровізації даних, забезпечить найкраще контролювання військовозобов’язаних та зменшить можливості уникнути призову ухилянтами.

Докладніше про те, що зміниться після 18 травня завдяки цифровізації військового обліку, інформує tehnofan.com.ua.

Цифровізація військового обліку у військкоматі обіцяє значно покращити контроль над військовозобов’язаними чоловіками, що, у свою чергу, може значно скоротити кількість ухилянтів. Починаючи з 18 травня, набуде чинності новий мобілізаційний закон, який передбачає запровадження електронного кабінету призовника, що містить усю необхідну інформацію про військовозобов’язаних чоловіків. Цей крок стане можливим завдяки інтеграції державних реєстрів та системи Оберіг до ТЦК, що дозволить бачити місце роботи чоловіка, його взаємодію з державними службами та з’ясувати, чи перебуває він на військовому обліку.

Згідно з новим законом, якщо чоловік протягом 60 днів не оновить своїх військово-облікових даних, поліція має право прибути на його місце роботи й доставити його до ТЦК для з’ясування обставин. Крім того, він буде позбавлений права отримувати державні послуги. В результаті, для уникнення військового обліку чоловікам необхідно вести абсолютно асоціальний спосіб життя і прагнути втекти від державних структур.

Крім цього, 9 травня депутати ухвалили законопроєкт №10379, який збільшує штрафи для чоловіків, які ухиляються від військового обліку, до 25 тисяч гривень. Закон також передбачає можливість виписки штрафу чоловікові заочно, що дасть змогу представникам ТЦК ухвалювати рішення про адміністративну відповідальність без його присутності. Однак для набуття чинності цей закон потребує підпису президента України.

Читайте також  Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

У зв’язку з цим чоловікам, які продовжують ухилятися від військового обліку, загрожує не лише значний штраф, а й розшук з боку поліції, а також позбавлення права керувати транспортним засобом за рішенням суду.

Зазначимо, що у разі відмови від сплати адміністративного штрафу виконавча служба має право заблокувати банківські рахунки ухилянта та накласти арешт на його майно. Це кроки, які можуть бути здійснені для забезпечення виконання законів та підтримання порядку у суспільстві.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело