Армія США перекинула ударну групу авіаносців та винищувачів ближче до КНДР

США перекинули ударну групу винищувачів в Тихому океані ближче до Корейського півострова.

Як пояснив співрозмовник агентства, перегрупування пов’язане зі зростаючою загрозою з боку КНДР і розвитком ядерної програми країни, пише Reuters.

“Ми вважаємо, що збільшення присутності необхідно”, – сказав чиновник, посилаючись на тривожне поведінку Північної Кореї. За його словами, ударна група під назвою “Карл Вінсон” включає в себе авіаносець і буде перекинута з Сінгапуру в бік Корейського півострова.

Влада Північної Кореї вважає свою ядерну програму правильним рішенням, у тому числі і через нанесеного США ракетного удару по Сирії. Зазначено, що сам ракетний обстріл військами США авіабази в Сирії в Пхеньяні називають “неприпустимим актом агресії проти суверенної держави”.

https://twitter.com/intent/follow?screen_name=sranysovok

Крім того, цей обстріл “мільйон раз доводить”, що рішення Пхеньяну “посилити можливості ядерного стримування” було правильним, заявили в МЗС Північної Кореї. Як відомо, Пхеньян проводить розробку ядерної зброї і вдосконалює свої ракетні арсенали. Крім того, КНДР регулярно проводить випробування балістичних ракет різної дальності.

Читайте також  Путін під час розмови з Трампом назвав війну на Донбасі внутрішньоукраїнським конфліктом

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -