“Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики”: куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?

“Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики”: куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?

Синоптики кажуть про неминуче похолодання в Україні. Насуваються дощі та грози. Також раніше експерти за історію спостережень фіксували у травні мороз у -10 градусів і випадіння снігу. Чи потрібно готуватися до подібного й поточного року?

Як інформує “PMG”, прогноз погоди на цей тиждень, із 13 по 19 травня, опубліковано на сайті “Метеопрог”.

Метеоролог Ігор Кібальчич у своєму огляді розповів, що цього тижня погода буде нестійкою та доволі прохолодною, вночі навіть заморозки. Подекуди пройдуть короткочасні дощі.

Очікується холодна та нестійка погода протягом тижня. Місцеві короткочасні дощі можливі протягом тижня, з грозами в деякі дні. Нічні заморозки ймовірні в північних та західних областях. Середня температура повітря буде нижчою за норму на 5-10°C. Поступове потепління та стабілізація погодних умов очікуються з 17 травня.

Погода на вівторок, 14 травня Вночі: без опадів, в південно-східній та місцями в північних областях можливі невеликі дощі. Вдень: невеликі, часом помірні дощі з грозами в південно-східній, а також місцями в північних областях. Температура: вночі +2° C …+7° C, на ґрунті місцями заморозки 0 °C …-3 °C, вдень +11 °C …+16 °C. Вітер: північно-східний, 5-10 м/с.

Відзначимо, що потепління розпочнеться після 17 травня. А вже на вихідні вдень очікують до +23 градусів.

Читайте також  В Україні обвалився курс долара після Нового року: скільки тепер коштує валюта

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело