Гривня продовжує “ламатися”: що відбувається з курсом долара та євро

Гривня продовжує “ламатися”: що відбувається з курсом долара та євро

Курс валют – це те, на що завжди цікаво дивитися українцям, щоб робити висновки про найближчі дні та тижні

Нестабільність на валютному ринку України продовжується. 14 лютого національна грошова одиниця знову втратила ціну по відношенню до іноземних валют.

Згідно з моніторингом, середній курс продажу долара на готівковому ринку зріс ще на 10 копійок – до 38,40 гривні за одиницю. У той же час євро подешевшав на 5 копійок, опустившись до позначки 41,65 гривні.

На міжбанківському валютному ринку долар США також зміцнив позицію. Його курс виріс на 1 копійку до 38,15–38,17 гривні за долар. Для порівняння: напередодні, 13 лютого, регулятор встановив максимальне за останній місяць значення – 38,1264 гривні за долар США ( +0,23 грн.).

Отже, негативна тенденція до послаблення національної валюти проти долара США продовжується. Фахівці ринку прогнозують збереження волатильності гривні також у найближчій перспективі через ситуацію невизначеності в Україні та світі.

Що буде з курсом валюти протягом весни, влітку і під кінець року – залишається загадкою навіть для прогнозистів. І ще цікавим питанням є те, чи валюта стабілізується, коли і якщо США схвалить виділення фінансової допомоги нашій країні.

Читайте також  Оклади скоротять, доведеться все заробляти: в Україні змінять систему оплати праці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело