Чи буде по 6 грн за кіловат? Українців попередили про подорожчання світла: що побачимо у платіжках

Чи буде по 6 грн за кіловат? Українців попередили про подорожчання світла: що побачимо у платіжках


Експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук заявив, що у 2024 році влада не планує підвищувати вартість електроенергії

 до 6 гривень за кіловат, але вказав, що діапазон цін може становити 3,5–4 гривні за кіловат.
Експерт висловив думку, що в умовах війни підвищення тарифів є неправильним рішенням, оскільки може призвести до зростання боргів населення, особливо враховуючи зниження доходів і безробіття.
Про це розповідає сайт Уніан.
Також він згадав, що наприкінці вересня був лист з Держдепартаменту США, в якому вимагалося підняти тариф для відповідності ринковій ціні.
Проблемою є те, що в умовах війни та зниження доходів та безробіття підвищення тарифів є неправильним рішенням, яке може призвести до наростання боргів серед населення, – зауважив Корольчук. Варто відзначити, що наразі вартість електроенергії для населення становить 2,64 гривні за кіловат-годину.

Сергій Нагорняк, член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, 29 січня повідомив, що існує можливість підвищення вартості електроенергії для побутових споживачів в Україні вдвічі. У цьому випадку тариф може скласти трошки менше 6 гривень.
Тим часом Кабінет міністрів відмінив мораторій на відключення населення від житлово-комунальних послуг у зв’язку зі збільшенням неплатежів, перші відключення заплановані з 29 січня.

Читайте також  Чи будуть піднімати ціни на газ взимку: "Нафтогаз" озвучив відповідь

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело