Пухлина всюди: стало відомо, чому медики не можуть оперувати Заворотнюк

Лікарі вже не можуть відрізнити пухлину від здорових тканин

Відомий у Росії телелікар Олена Малишева пояснила, чому Анастасія Заворотнюк залишиться без операції – пухлину мозку їй не виріжуть хірургічним шляхом.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише Царь Град.

За словами Олени Малишевої, гліома (нібито саме з цим діагнозом Анастасія Заворотнюк опинилася в лікарні) не має чітких меж, хірурги не можуть відрізнити уражені тканини від здорових.

“Це дійсно всепроникаючий рак”, – цитує видання теледоктора.

Як зазначила Малишева, пацієнти, у яких гліому виявили на досить ранній стадії, продовжують жити. Лікарі стримують розвиток пухлини за допомогою променевої терапії.

Крім Малишевої тему хвороби Анастасії Заворотнюк у студії обговорив нейрохірург, професор НДІ імені Бурденка Андрій Галанов. За його словами, гліоми практично не піддаються хірургічному видаленню, оскільки у цього виду пухлин немає чітких меж. Лікарі часто не можуть відрізнити злоякісну пухлину від оточуючих її здорових тканин.

Стосовно процедури ЕКЗ, то, за його словами, вона могла підстьобнути зростання вже наявної в організмі онкологічної хвороби, але не спровокувати її.

Читайте також  "Гірлянда у бронху 4-річної дитини": маленький хлопчик спробував "світло на смак" і опинився у небезпеці (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -