Вознесіння Господнє в 2024 році: коли віряни відзначатимуть свято за новим календарем та яких традицій потрібно дотримуватися

Вознесіння Господнє в 2024 році: коли віряни відзначатимуть свято за новим календарем та яких традицій потрібно дотримуватися

Для кожної важливою дати існують свої правила та традиції.

Вознесіння Господнє – входить у список найбільших свят у християн. Адже за релігійне свято, згідно з яким Ісус вперше перед своїми учнями піднявся у небо.

У вересні минулого року наша церква перейшла на новоюліанський календар. Тому більшість свят змістилась зі звичних дат. Тепер вони відмічаються на 13 днів раніше. Тому, потрібно знати, чи стосується зміна дати Вознесіння Господнього.

Святкування Вознесіння напряму пов’язане зі святом Великодня. Його відмічають на 40 день після Воскресіння Ісуса Христа. Великдень ніяк не змінився у святкуванні, тому і Вознесіння будемо святкувати як завжди.

У цьому році Великдень припадає на 5 травня, а Вознесіння, відповідно, святкується 13 червня.

Згідно з Біблією, після свого воскресіння, Ісус перебував на Землі, де розповідав апостолам про Царство Боже. Після цього він всіх своїх учнів зібрав на горі Елеон, благословив всіх та вознісся у небо. Після цього до апостолів звернулись янголи з небес і повідомили, що він ще повернеться, щоб судити і живих і мертвих.

У це свято існує спеціальне привітання, аналогічне як на Великдень, або Різдво. Але на вознесіння вітаються так: “Слава Ісусу Христу!”, а відповідати на привітання треба “Навіки Слава!”.

У цей день заведено молитись та йти до церкви на богослужіння, адже це велике свято. Не варто нічого робити по дому: різати, рубати, прибирати, шити та інше, адже це вважається гріхом.

Читайте також  Коли Вознесіння Господнє 2020 в Україні: названо дату

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело