Валютна “лихоманка” чи стабільність: експерт розповів, що буде з курсом долара в середині лютого

Валютна “лихоманка” чи стабільність: експерт розповів, що буде з курсом долара в середині лютого

Українцям розповіли про майбутню ситуацію на валютному ринку

Валютний ринок на середині лютого буде досить контрольованим. Однак ситуація залежатиме від строків надходжень допомоги. Про ситуацію з курсом валют розповів банкір Тарас Лєсовий в інтерв’ю канал 24.

Він зауважив, що, наступного тижня, ситуація з валютою буде напряму залежати від плану НБУ стосовно стримування надмірного попиту на міжнародному банку. На такі потреби потрібен бюджет 2-3 мільярди доларів на місяць.

“Так само як і протягом всього періоду дії режиму “керованої” гнучкості формування курсів на готівковому ринку залежатиме від курсу міжбанку. Крім того, протягом тижня на ринку можливі часті та різнобічні курсові коливання. Ринок, за великим рахунком, вже пристосувався до цього явища”, – відповів Лєсовий на питання стосовно стану ринку сьогодні.

Також він відмітив основні риси ринку валют на наступному тижні:

Долар на наступному тижні буде коливатись від 37,5 гривень до 38,5 гривень, євро буде коштувати 40-42 гривні;
Зміни курсу на міжбанку не будуть перевищувати 0,2 гривні;
На міжбанку різниця між купівлею та продажем валют буде залишатись на невеликому рівні. На готівковому ринку становитиме 0,5 гривень, а в обмінниках аж 1 гривню.

Курс валюти залежить від допомоги, яка буде надходити нам. Євросоюз вже ухвалив 4 річну підтримку у розмірі 50 мільярдів євро. Тепер головне, щоб графік постачання збігався з потребами – 37 мільярдів доларів на рік. Тобто, можна припустити що ситуація на ринку буде стабільною, звичайно, якщо не втрутиться якийсь рішучий чинник.

Читайте також  "В Україні в обмінниках і банках більше не прийматимуть ці банкноти, українці приголомшені змінами": що відбувається?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело