Італія першою вийшла у фінал Євро-2020

Італія першою вийшла у фінал Євро-2020

Збірна Італії була влучнішою за іспанців у серії післяматчевих пенальті та стала першим фіналістом Євро-2020. Основний час завершився з рахунком 1:1, пише ІА Волинські новини.

У першому таймі команди продемонстрували доволі швидкий футбол, однак моментів створили небагато. Попри те, що іспанці набагато більше володіли м‘ячем, перший гольовий момент створили італійці: Сімон помилився на виході, але Барелла, до якого відскочив м‘яч, не став бити у незахищені ворота. Іспанія відповіла ударом Ольмо в середині тайму: півзахисник продерся крізь захист Скуадри Адзурри та зумів пробити у кут, однак Доннарумма був на висоті у цьому епізоді.

Наприкінці тайму Італія мала ще один шанс для взяття воріт: Інсіньє відкотив м‘яч Емерсону, а той потужним ударом з гострого кута влучив у поперечину.

У другому таймі команди продовжили грати на високих швидкостях, обмінявшись двома небезпечними моментами на початку сорокап’ятихвилинки. В іспанців точності не вистачило удару Бускетса, який пробив зовсім трохи вище над поперечиною, а італійці відповіли ударом К‘єзи – Сімон зреагував.

На 60 хвилині збірна Італії вибігла в контратаку, і К‘єза з другої спроби таки зумів класним обвідним ударом поцілити у кут, відкривши рахунок – 1:0.

Після пропущеного голу Фурія Роха побігла відігруватися: Оярсабаль не зумів влучити головою по м‘ячу, не замкнувши закидання Коке, а Ольмо з-за меж штрафного не влучив у ворота. Натомість Італія могла забивати вдруге, однак з близької відстані Берарді пробив у воротаря.

Проте на 80 хвилині Мората, який вийшов на поле у другому таймі, зумів скористатися помилкою захисту збірної Італії та зрівняти рахунок, реалізувавши вихід віч-на-віч – 1:1.

Читайте також  Заробітчани поверталися додому з Італії. На трасі Київ-Чоп смертельна автопригода (ФОТО)

Відтак за нічийного рахунку після основного часу команди вимушені були грати овертайми. Іспанці були активнішими у двох овертаймах, але першого фіналіста мали визначити у серії пенальті, де точнішими були футболісти збірної Італії (4:2). Тож першим фіналістом Євро-2020 стали італійці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело