Синоптик приголомшив прогнозом погоди: коли замість лютих морозів очікувати потепління до +20

Синоптик приголомшив прогнозом погоди: коли замість лютих морозів очікувати потепління до +20

В останній зимовий місяць погода порадує українців неочікуваним теплом. У деяких регіонах стовпчики термометрів можуть піднятися до +10 – +20 градусів. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на інформацію народного синоптика Ігоря Кибальчича та прогноз “Метеопрогу”.

Погода в лютому в Україні
За повідомленням синоптика, лютий на території України характеризується поступовим підвищенням температурного фону. Зазвичай у другій частині місяця середньодобові температури стабільно вищі нульової позначки.

Водночас через вторгнення арктичного морозного повітря можуть траплятися штормові вітри, хуртовини, грози. Можливі різкі коливання температури і метеорологічних явищ.

Наразі така погода Україні не загрожує, оскільки зберігатиметься тепла фаза Ель-Ніньо в Тихому океані. Найвищі температурні показники очікуються у західних, південних та центральних регіонах.

“На початку місяця на Одещині та у Криму можливе прогрівання повітря в денні години вище +10, а ближче до середини лютого не виключені значення 15-20 градусів тепла в окремі дні”, – розповів синоптик.

Прохолоднішою буде погода на сході, півночі країни та на Поліссі. Загалом температурне тло протягом місяця коливатиметься в межах -2…+ 4 градусів, що приблизно на 2-5 градусів вище за кліматичну норму.

Втім, тепло протримається недовго. Наприкінці першої декади лютого і після 20 лютого очікуються короткочасні періоди похолодання. Проте сильних морозів, як зазначив Кібальчич.

Читайте також  Україну накриє шaленa спека: місцями температура підніметься до +34

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело