На Житомирщині мисливець розстріляв сімох людей: усі деталі трагедії

У ніч на 22 травня неподалік від села Новоселиця Попільнянського району Житомирської області чоловік розстріляв сімох людей, з якими відпочивав на природі.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко
“На березі ставка відпочивала компанія киян, старих друзів, які там збиралися вже не раз половити риби. Всього, за даними слідства, їх було дев’ять осіб, разом з орендарем ставка, громадянином 3. 1962 р.н.” – написав Геращенко.

За його словами, після розпиття спиртних напоїв шестеро відпочивальників лягли спати в сарайчику, що стоїть на березі водойми, а двоє продовжили випивати з орендарем.

“Приблизно о 1:00 годині ночі орендар ставка, професійний мисливець З., на ґрунті різких неприязних взаємин, що виникли раптово, почав розстрілювати відвідувачів зі гладкоствольної мисливської рушниці марки ІЖ”, – зазначив заступник голови МВС.

Спершу чоловік убив двох, що залишалися з ним поруч, потім почав розстрілювати шістьох тих, що спали.

Усього від його руки загинули сім осіб. Лише один, почувши постріли, встиг втекти в ліс, вийти в село й викликати поліцію.

Підозрюваного затримали правоохоронці, він перебуває під вартою. Рушницю, з якої було скоєно злочин, вилучено. Чоловіка буде направлено на судово-психіатричну експертизу.

“Думаю, що суд не матиме іншого рішення, як довічне ув’язнення для людини, яка позбавила життя сімох”, – підкреслив Геращенко.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.

На місці події продовжують працювати слідчо-оперативні групи, встановлюються причини конфлікту та обставини скоєння злочину.

Імена жертв
Спікерка пресслужби поліції Житомирщини Алла Ващенко повідомила, що жертвами масового вбивства стали учасники АТО на Донбасі, які були добровольцями.

Читайте також  Подарунок на Різдво з країни Намахляндії: як наївних дівчат в мережі дурять

“Всі загиблі – це учасники АТО, добровольці віком від 1990 р.н. наймолодший і 1970 р.н. найстарший. Всі вони мешканці Києва. Їх було вісім – вони приїхали, щоб відпочити, ще 21 травня о 5:00 ранку”, – уточнила вона.

Водночас Dетектів-Info пише, що серед загиблих є чинні військові Національної гвардії України та київський волонтер.

“Мова про бійців батальйону імені Кульчицького Владислава Мамаченка і Андрія Москальця (на прізвисько “Мальок”/”Бородатий”), приписаного до Гостомельської військової частини №3018 НГУ Віталія Вульчина, двох воїнів з позивними “Фінн” і “Скандер” (він же “Український татарин”), а також київського волонтера Романа Ханенка (“Гец”) і співробітника Київського Національного авіаційного університету Олександра Білоуса”, – йдеться в публікації.

Версії трагедії

Підозрюваним у вбивстві є 58-річний орендар місцевого водойми Анатолій Захаренко, якого в жовтні 2015 року залучили до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї.

За однією з версій, приводом для вбивства нібито стали зв’язки загиблих з правоохоронцями, які вимагали “данину” від орендаря ставка.

Водночас дружина мисливця Ольга заявила, що криваву бійню чоловік влаштував через сварку з військовою службою.

“Конфлікт розгорівся через слова його друзів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив у армію”, – сказала вона.

У розпорядженні “Страны” є перші свідчення підозрюваного.

“Всі учасники – давно знайомі між собою. За словами Анатолія Захаренка, після рясної пиятики вночі він залишився наодинці з двома з гостей, інші пішли спати. Один із решти почав висувати йому претензії, що він “злив” у ДВБ “хорошого хлопця” – Руслана Мшанецького, якого вони теж добре знали”, – розповіло виданню джерело в поліції Житомира.

За його інформацією, підполковник Мшанецький і сам раніше бував на риболовлі у Захаренка.

Читайте також  У Києві розстріляли головного свідка у справі “діамантових прокурорів”

“Слово за словом, і через кілька хвилин двоє, що залишилися, заявили Захаренку, що його “ви…буть” за “зраду” і “злив”. Захаренко послав на…уй пред’явителя претензії. Після чого гість схопився за ніж, а Захаренко зі свого боку за свою рушницю”, – відзначили в поліції.

За словами підозрюваного, від пострілів прокинулися інші гості, підскочили і схопилися за стволи, які привезли з собою. Але Захаренко їх випередив, застреливши ще п’ятьох.

“Той, який нібито втік – Вадим Федюнин, насправді залишився на місці. Під стволом Захаренка він попросив його відпустити, сказавши, що нічого не бачив і не чув, мовляв, спав під час стрілянини. Захаренко його відпустив і дозволив піти. Після чого сам Захаренко набрав номер поліції і заявив, що застрелив сімох осіб… Одночасно зателефонував у поліцію той, якого він відпустив – Вадим Федюнин”, – сказало джерело.

Фото 18+

На Житомирщині мисливець розстріляв сімох людей: усі деталі трагедії

На Житомирщині мисливець розстріляв сімох людей: усі деталі трагедії

На Житомирщині мисливець розстріляв сімох людей: усі деталі трагедії

img

img

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело