50 тисяч грн і в армію не заберуть: суми озвучили вже на офіційному рівні — кому дадуть “імунітет” від ТЦК

50 тисяч грн і в армію не заберуть: суми озвучили вже на офіційному рівні — кому дадуть “імунітет” від ТЦК

Можливість бронювання від мобілізації за гроші матиме лише бізнес, заявив народний депутат від “Слуги народу” та голова комітету Верховної Ради з економічного розвитку, Дмитро Наталуха.

Відповідну інформацію опубліковано пресслужбою ВРУ.

Згідно з пропозицією, підприємства матимуть можливість самостійно вибирати працівників для бронювання та щомісяця сплачувати збільшену суму військового збору за кожного обраного працівника, розмір якої буде варіюватися від 6000 до 50000 гривень.

Наталуха підкреслив, що ця ініціатива спрямована на бронювання економічно активних учасників, які приносять користь економіці.

Влада також працює над розробкою моделі бронювання працівників на підприємствах, яка передбачає, що підприємство зможе самостійно обирати критичних працівників і додатково сплачувати за них збільшену суму військового збору.

Проте, важливо відзначити, що звичайні громадяни не матимуть можливості самостійно бронювати себе, просто сплачуючи певну суму грошей.

Головна мета цієї моделі полягає в підтримці Збройних Сил України у наборі додаткових рекрутів шляхом акумуляції додаткових коштів, наголосив голова комітету.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді готують законопроєкт, який передбачатиме можливість бронювання працівників усіма підприємствами, а також встановить платіж, що гарантуватиме відстрочку від мобілізації.

Читайте також  Літо повертається. Окремі регіони осінь порадує 32 градусами тепла

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело