“З 1 червня українці зіткнуться з новим викликом через електроенергію”: у Верховній Раді сказали про зростання тарифу

“З 1 червня українці зіткнуться з новим викликом через електроенергію”: у Верховній Раді сказали про зростання тарифу

Народний депутат України Сергій Нагорняк повідомив, що тариф на електрику для побутових споживачів буде підвищено. За його словами, це станеться 1 червня.

Як інформує ” Today.ua”, парламентарій повідомив, що наразі в уряді активно обговорюють на скільки буде підвищено тариф. Найімовірніше, за словами Сергія Нагорняка, його збільшать до 4,5-5 гривень за кіловат.

Він уточнив, що додаткові кошти підуть не енергетичним компаніям, а будуть вкладені у розвиток генеруючих потужностей України. Планується відремонтувати постраждалі від ракетних ударів гідроелектростанції. Також гроші підуть на будівництво двох нових енергоблоків Хмельницької АЕС, яка має стати найбільшою у Європі.

Нагадаємо, за оцінками Кабміну, Україна втратила через російські ракетні атаки близько 8 гВт електроенергії.

За словами Нагорняка, енергетичні компанії щороку дотували населення на величезні суми:

Енергоатом – на 100 млрд грн; Укргідроенерго – на 25 млрд грн.

Ще у січні Сергій Нагорняк прогнозував дворазове підвищення тарифу на електроенергію. Наразі нардеп стверджує, що рішення ухвалене, а уряду залишилося визначитися з розміром підвищення.

Він також пояснив, із чим пов’язане запровадження стабілізаційних графіків відключення світла. За даними Сергія Нагорняка, у травні через похолодання громадяни почали активно використовувати обігрівальне обладнання. Через це споживання електрики в країни зросло на 1000 мВт.

Крім цього, атомні електростанції почали проводити планові ремонти та знизили вироблення електрики на 500 мВт.

Читайте також  Зустріч українських та ізраїльських дипломатів: про що вдалося домовитись

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело