Чи чекати повісток в “Дії”: влада дала остаточну відповідь

Чи чекати повісток в “Дії”: влада дала остаточну відповідь

У 2024 році міністерство цифрової трансформації не планує запускати розсилання повісток в “Дії”.

Про це попередив профільний міністр Михайло Федоров.

За його словами, у влади на 2024 рік – амбітні плани. Зокрема, мова йдеться про розробку 1 млн дронів, які створять на потреби Сил оборони.

Разом з тим, як наголосив Федоров, розсилання повісток в “Дії” не буде.

“Наступного року буде 1 млн дронів. Повісток у Дії не буде ніколи. 

І тільки так”, – зазначив міністр у своєму Telegram-каналі.

Михайло Федоров, ймовірно, вирішив запевнити, що розсилати повістки у “Дії” не планують, після допису командира кулеметників 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Назарія Кішака, який до повномасштабного вторгнення ЗС РФ був радником Івано-Франківської міськради з безпеки та правопорядку. У своєму Facebook військовослужбовець попередив про посилення мобілізації з 28 грудня та встановлення блокпості, на яких нібито вручатимуть повістки.

“Хлопців на фронті потрібно міняти. Мажори, діти пафосних діячів, блогери, всі хто попадуться підуть у піхоту. У нашій державі війна…

Без образ. Можете видаляти Дію вже”, – написав Кішак у своєму Facebook.

Варто також зазначити, що у соцмережах почали публікувати фейкові зображення повісток, які нібито планують розсилати через застосунок “Дія”. Аналогічний “скриншот” оприлюднив Кішак, закликавши громадян вступати до лав свого підрозділу, аби вони мали змогу “вижити”. Однак деякі користувачі зазначили, що зображення повістки є звичайним фейком, оскільки у “Дії” давно оновили дизайн, й світлина не відповідає теперішньому оформленню застосунка.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Замість повісток – оповіщення. Юрист пояснив, як це працюватиме

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело