“Може бути початком масових пусків”: Коваленко – про мету ранкового ракетного удару РФ

“Може бути початком масових пусків”: Коваленко – про мету ранкового ракетного удару РФ

Окупанти вранці запустили по Україні 19 крилатих ракет. Це була або “проба пера”, або початок здійснення регулярних ракетних пусків.

Ракетний удар окупантів по Україні вранці у п’ятницю, 8 грудня, виглядає дуже дивною, вважає військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Він звернув увагу, що російські загарбники для цієї атаки підняли у повітря 7 стратегічних ракетоносців-бомбардувальників Ту-95МС. На кожному з них було по 2-4 ракети, хоча є можливість встановлювати по 8. Про це Коваленко написав у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що ця атака могла бути “пробою пера”.

“Якщо чесно, пуск для мене дивний. Якщо він був орієнтований на енергетичну інфраструктуру, то, знову таки, терпіння не вистачило? Адже погодні умови не відповідають максимальному ефекту від таких ударів. Або ж це була проба пера, з урахуванням вельми інтенсивних експериментів з траєкторіями і маршрутами дронів-камікадзе, які проводилися особливо завзято росіянами в листопаді”, – припустив експерт.

За словами Коваленка, у найближчі дні буде зрозуміло, чи ці пуски були частиною системності. Адже ця атака могла бути одночасно і пробною, і першою у низці регулярних.

Також він підрахував, що в ніч на 8 грудня російські окупанти запустили по Україні 7 дронів-камікадзе “Шахед”, з яких 5 було збито. Коваленко зазначив, що, згідно з підрахунками, за перший тиждень грудня країна-агресорка РФ застосувала по Україні 136/109 дронів-камікадзе Shahed-131/136.

“Інтенсивність доволі висока, але не перевищує показники травня чи вересня, а тому, у грудні може бути приблизно такою ж. Однак, у разі відновлення росією ударів крилатими ракетами, в комплексі з ними може нести набагато більше загроз, ніж окремо”, – зазначив експерт.

Читайте також  Астролог назвала дату "переможної події" для України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело