Ніхто не матиме привілеїв: ТЦК про вручення повісток у спортзалах і місцях відпочинку

Ніхто не матиме привілеїв: ТЦК про вручення повісток у спортзалах і місцях відпочинку

У Закарпатському Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) прокоментували вручення повісток чоловікам у спортзалах, про яке напередодні повідомляли масово анонімні пабліки.

Про це 

йдеться у повідомленні Закарпатського ОТЦК та СП у Facebook.

Там зазначили, що через певний суспільний ажіотаж навколо вручення повісток особам призовного віку у спортивних, відпочинкових та інших закладах краю вирішили прояснити ситуацію.

“Працівники Закарпатського ОТЦК та СП у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки. На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога… Просимо також зрозуміти, що у ЗСУ, у першу чергу – люди, у тому числі ваші знайомі, ваші друзі, батьки, чоловіки, сини й доньки, які чекають на заміну або поповнення”, – повідомили в ТЦК.

Там зауважили, що вручення повістки не означає, що призовника одразу заберуть на війну. Їх видають, щоб уточнити дані. Призовники мають пройти медичний огляд і вже тільки після цього, якщо придатні до служби, можуть видати мобілізаційне розпорядження. Після чого призовник поїде вчитися.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Зеленський заявив, що Україна на межі другої хвилі коронавірусу та звернувся до українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело