Різко потеплішає, а потім одразу -10 морозу: синоптики попереджають про температурні гойдалки цього тижня

Різко потеплішає, а потім одразу -10 морозу: синоптики попереджають про температурні гойдалки цього тижня

У найближчий тиждень погода в Україні буде нестабільною, з періодами потепління і похолодання, а також опадами у вигляді дощів і снігу.

Опади, переважно у вигляді снігу, пройдуть місцями на заході України, а також на північному сході, місцями в центральній частині країни і в Запорізькій області.

У вівторок, 21 листопада, у більшості західних областей стане ще тепліше, +4°…+9°, лише у Рівненській та Житомирській областях буде близько +1°. Така ж тепла погода очікується в Одеській області та в Криму, де стовпчики термометрів покажуть +7°…+8°. На півночі стовпчики термометрів покажуть -1°…+1°, в центральній частині буде від -1° до +3°, а найхолодніша погода чекає жителів сходу країни, -2°…-3°.

Опади у вигляді дощів, мокрого снігу та снігу очікуються на заході, у Житомирській та Вінницькій областях.

У середу, 22 листопада, температура в більшості областей знизиться, лише в Криму потеплішає до +11°.

На заході стовпчики термометрів впадуть до -1°…+5°, лише на Закарпатті повітря прогріється до +7°. Близько +4°…+7° буде також у більшості областей на півдні.

Найхолодніше буде на півночі: вдень -1°…-4°, а вночі вдарять морози до -4°…-8°. На сході вдень буде -1°…-3°, а в центральній частині України очікується -3°…+2°.

У четвер, 23 листопада, вночі в більшості областей похолоднішає до -4°…-9°, а вдень мінусова температура буде тільки на сході і в Сумській області. На решті території стовпчики термометрів покажуть 0°…+3°, На Прикарпатті – до +5°, а на півдні +2°…+9°.

Перед вихідними, 24 листопада, в Україні знову тепліше. Морозів не буде вже навіть вночі, а вдень у більшості областей температура підніметься до +4°…+8°. На півдні – до +10°. Опади, переважно у вигляді невеликих дощів, продовжаться скрізь, крім більшості областей на півдні та південному сході.

Читайте також  Україна візьме участь у випробуваннях нової вакцини у формі спрею, - Степанов

На вихідних, 25 і 26 листопада, температура в Україні знову трохи знизиться, проте сильних морозів не буде. Вночі стовпчики термометрів покажуть 0°…-2°, а вдень в кінці тижня буде 0°…+4°, на півдні – до +3°…+8°. Опади у вигляді снігу та мокрого снігу зосередяться переважно на заході та півночі України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело