Рятувальники показали, як зараз виглядає Ігор Грищенко, після чотирьох днів у високогір’ї Карпат(фото)

Вчора о 23:00 надійшла інформація від пошукової групи, що туриста знайшли. Перед тим він сам вийшов на зв’язок: зателефонував до рятувальників та повідомив, що перебуває в будинку лісників. На допомогу йому вирушили 11 рятувальників та лісники.

Лижник не міг раніше зв’язатись з рятувальниками, адже в горах є ділянки, де взагалі відсутній зв’язок. Рятувальники транспортували його до найближчого населеного пункту, де передали до лікарів швидкої допомоги, пише “Газета Експрес”.

«За нашою інформацією у нього переохолодження організму, а також обмopoження пaльців pук і нижніх кiнцівок. Стан його здоров’я більш-менш нормальний. Він розмовляє, у свідомості. Зараз він знаходиться в peaнiмаційному відділенні центральної районної лікарні, проходить повне обстеження, ним займаються лікарі», — сказала прес-секретарка ДСНС Наталія Батир.

Сьогодні ж у ДСНС показали фото чоловіка і розповіли про його стан.

“За нього переживали не тільки рятувальники ДСНС, а й майже вся Україна. А він тримався до останнього, намагаючись вижити в екстремальних умовах високогір’я Карпат. Зараз чоловік дякує своїм рятівникам та обіцяє, що приїде у Карпати обов’язково ще. Але вже для того, аби відвідати хатинку, яка прихистила його, врятувавши від cмepті. Киянин планує привезти туди багато різного краму, який стане у пригоді іншим туристам”, – йдеться у повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, турист Ігор Грищенко зі своїм другом катались на лижах, утім через сильний туман збились з маршруту. Коли чоловіки остаточно зрозуміли, що не знають, де перебувають, вирішили підніматися вверх. Під час підйому Грищенко загубив свого товариша.

Уночі 34-річний лижник спав у лісосмузі. Там він викопав яму та підкладав лижі. Для того, щоб остаточно не замерзнути, Грищенко вставав кожні 15 хвилин і намагався зігрітись.

Читайте також  У Карпатах у місці "з’явлення диявола" встановили капличку: фото здивувало мережу

Спочатку Ігор Грищенко телефонував другові та просив, щоб його знайшли по GPS-координатах. Сказав, що чув шум вертольотів, які його шукали. Потім він подзвонив на службу 101, якій повідомив, що в нього сідає телефон і дуже мало часу. В короткій розмові Грищенко повідомив свої орієнтири, по яких вже встановили його можливе місцеперебування, де його згодом і знайшли. На четвертий день чоловіку вдалося дістатися будинку лісника.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -