Будуть снігопади і похолодання до -15: погода у вихідні принесе “сюрпризи”

Будуть снігопади і похолодання до -15: погода у вихідні принесе “сюрпризи”

У вихідні в нашу країну прийде похолодання. У низці регіонів будуть снігопади, а подекуди – дощі.

Погода в Україні на вихідні, 20 і 21 січня, буде нестійкою. Очікуються снігопади та незначне зниження температури повітря. Через поступове переміщення холодних повітряних мас із північної частини Європи, у нашій країні денні та нічні температури можуть опуститися на 6-8 градусів.

Крім похолодання прийдуть також опади – у деяких областях будуть невеликі, місцями помірні снігопади, у Криму та Приазов’ї з дощем. Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Також він попередив, що у вихідні на дорогах і тротуарах буде ожеледиця, тому водіям та пішоходам варто бути обережними.

Погода в Україні 20 січня
У західних областях
У західних областях вночі місцями пройде невеликий сніг, вдень та ввечері у районі Полісся очікується помірний сніг, хуртовина. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західної чверті, вночі 5-10 м/с, вдень 9-14 м/с. Температура повітря вночі становитиме -3…-8 градусів, вдень -3…+2. У Карпатах вночі -7…-12 градусів, вдень -1…-6.

У північних областях
У північних областях в нічні години очікується невеликий сніг, вдень без істотних опадів. Лише увечері на Чернігівщині знову почнеться сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -5…-10 градусів, вдень -3…-8.

У центральних областях
У центральних областях вночі очікується помірний сніг, вдень без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1…-6 градусів, вдень -2…+3.

На півдні України
У південних областях вночі опади у вигляді дощу з переходом у мокрий сніг. Вдень у Криму та Приазов’ї помірні, місцями значні снігопади, часом з дощем. Подекуди туман. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1…+4 градуси, вдень 0…+5.

Читайте також  "У цю область України суне надзвичайна гроза, небачений дощ накриє цей регіон прямо сьогодні": синоптики про погоду до кінця серпня

У східних областях
У східних областях вночі дощ із переходом у сніг, вдень місцями невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах -3…+2 градуси.

Погода в Україні 21 січня
У західних областях
У західних областях вночі очікується невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -4…-9 градусів, вдень -4…+1. У Карпатах вночі -10…-15 градусів, вдень -3…-8.

У північних областях
У північних областях вночі пройде помірний сніг, вдень місцями можливий невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -6…-11 градусів, вдень -2…-7.

У центральних областях
У центральних областях місцями очікується невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3…-8 градусів, вдень -4…+1.

На півдні України
У південних областях вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, на Одещині вдень окремі пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі -1…-6 градусів, вдень -2…+3.

У східних областях
У східній частині вночі без істотних опадів, вранці та вдень місцями невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -3…-8 градусів, вдень -3…+2.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело