Є город – забудьте про пенсію: в українців почалися проблеми через землю

Є город – забудьте про пенсію: в українців почалися проблеми через землю

При призначенні пенсійних виплат за віком ураховуються кілька важливих аспектів, включаючи вік особи та її страховий стаж. У Пенсійному фонді України (ПФУ) надають інформацію про різні аспекти пенсійної системи, але у громадян залишаються деякі запитання, пов’язані із цим органом.

Про відповіді на хвилюючі запитання пише сайт Знай.UA.

Для отримання пенсії за віком українці повинні досягти пенсійного віку, яке встановлене законодавством. Також важливо мати певний страховий стаж, який зазвичай визначається кількістю років роботи та внесками до пенсійної системи. Залежно від віку та страхового стажу, розмір пенсії може змінюватися.

На сторінці ПФУ із запитанням звернувся чоловік. Його турбує те, що йому відмовилиу пенсії. Він розповідає, що це сталось через пай.

“Пенсія за віком, стаж відсутній? ВІДМОВА тому, що є пай, чому?”, – пише чоловік.

ПФУ розбирає ситуацію і пояснює, що наявність паю не впливає на призначення пенсії. Для того, щоб отримати пенсію за віком – необхідно мати достатній трудовий стаж. В 2023 році обов’язковий трудовий стаж складає 30 років. Пенсія за віком надається, коли громадянину виповнюється 60 років. Якщо чоловіку 63 роки, то вийти на пенсію він зможе тільки за умови наявності стажу від 20 до 30 років. Якщо необхідний стаж відсутній, то особа може отримувати пенсійні виплати за наявності стажу від 15 до 20 років.

Читайте також  Українці отримали штраф за порушення карантину у Польщі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело