“Будуть розпущені всі державні установи та організації”: “глава” Карабаху підписав указ про припинення існування невизнаної республіки

“Будуть розпущені всі державні установи та організації”: “глава” Карабаху підписав указ про припинення існування невизнаної республіки

28 вересня, так званий “глава” Карабаху Самвел Шахраманян підписав указ про припинення існування невизнаної республіки від 1 січня 2024 року.

Про це повідомляє “Sputnik Армения” з посиланням на заяву Інфоштабу Карабаху.

“Рішення прийнято, виходячи із ситуації, що склалася після 19 вересня 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будуть розпущені всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні.

Своєю чергою, карабахське населення, зокрема за межами республіки, після ознайомлення з умовами реінтеграції, представленими Азербайджаном, має право прийняти самостійне рішення про можливість перебування у Карабаху.

Нагадаємо, 19 вересня, Баку почав у Карабаху “антитерористичні заходи”. Вранці там було здійснено підрив двох вибухових пристроїв, азербайджанська сторона стверджує, що вірменські війська почали обстріл з артилерії по позиціях азербайджанських Збройних сил.

Втім, вже 20 вересня “влада” невизнаної республіки заявила, що Карабах припиняє вогонь і складає зброю, Азербайджан закінчує “антитерористичні заходи” – це підтвердили в Міноборони країни. Адміністрація президента Азербайджану Ільхама Алієва 21 вересня зустрінеться в місті Євлах із представниками вірменського населення Карабаху для обговорення питань реінтеграції.

Вірменія відреагувала на припинення “антитерористичних заходів” у Карабаху. Прем’єр-міністр Нікол Пашинян наголосив, що Єреван не брав участі в підготовці домовленостей між Баку і “владою” невизнаної республіки.

Після припинення вогню в Карабаху Євросоюз дав попередження Азербайджану. ЄС попередив Баку та пригрозив заходами у разі погіршення ситуації, а також закликає до відновлення переговорів з Єреваном.

Читайте також  Ураган "Марія" знищив майже все на острові Домінікана - Масштабні руйнування

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело