Допомога для сімей з дітьми: для українців озвучили важливу новину про нововведення

Допомога для сімей з дітьми: для українців озвучили важливу новину про нововведення

4 нові соціальні допомоги стали доступними на порталі «Дія». У міністерстві соціальної політики розповіли про нововведення.

Соціальні послуги є одними із найбільш популярних в Україні. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що дуже важливо їх цифровізувати.

«Відтепер на порталі доступні ще чотири послуги для сімей з дітьми, які дозволять отримати допомогу від держави в кілька кліків», — зазначив він та додав, що цифровізація сильно спростила отримання послуг. Адже людям не потрібно витрачати додатковий час на збирання документів та стоянні в чергах в держустановах.

Про які нові допомоги йдеться:

  • при усиновленні дитини — для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • допомога на дітей, хворих на тяжкі захворювання, яким не встановлено інвалідність;
  • допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку — для одиноких усиновлювачів чи одиноких матерів або батьків, які не перебувають у шлюбі.

Раніше для отримання цих допомог необхідно було звертатися до органів соціального захисту населення та подавати документи особисто. Тепер це можна робити дистанційно на порталі «Дія», оскільки інформація автоматично підтягується із реєстру. Термін призначення допомог відбувається впродовж 10 днів з моменту звернення.

Читайте також  Сильна ожеледь і туман: синоптик попередила українців про небезпечну погоду

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело