Штрафи в кілька десятків тисяч гривень та інші неприємності: за що стали масово карати мешканців сіл і передмість

Штрафи в кілька десятків тисяч гривень та інші неприємності: за що стали масово карати мешканців сіл і передмість

Незнання законів не звільняє від відповідальності – це правило відоме практично всім. Але, як виявилося, далеко не користуються цим знанням.

Так, останнім часом різко зросла кількість штрафів, виписаних за керування мопедами без прав необхідної категорії. Штрафам піддаються, більшою мірою, жителі райцентрів, сіл і передмість. Пояснюється це тим, що саме там мопедами користуються найчастіше.

Потрібно зазначити, що мопед також є повноцінним транспортним засобом, і для керування ним потрібно мати права категорії А1. Наявність прав категорії А, В, С або D не дає права керувати мопедом.

У селах і райцентрах власники часто використовують мопед для пересування на невеликі відстані – наприклад, на ньому можна з’їздити до крамниці або в сусіднє село.

Але в поліції нагадують – незалежно від того, якими дорогами ви пересуваєтесь, для керування мопедом потрібні права категорії А1. Також обов’язковою є реєстрація мопеда.

Нагадуємо, що згідно зі статтею 126 Кодексу про адмінпорушення за керування мопедом без прав передбачено штраф у розмірі 3400 гривень. При повторному порушенні (протягом одного року) штраф буде набагато більшим – 40800 гривень і позбавлення прав на керування транспортними засобами терміном від 5 до 7 років.

Наслідки очевидні – регулярні поїздки на незареєстрованому мопеді без прав можуть призвести до значного штрафу і позбавлення прав на досить довгий термін.

Читайте також  “Почуйте нашу трагедію і наші сльози!”: Сотні українців застрягли в ОАЕ. Благають Зеленського відреагувати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело