Можна відстежити кожного військовозобов’язаного: у ТЦК почалися серйозні зміни – незабаром ніхто не зможе ухилитися від служби

Можна відстежити кожного військовозобов’язаного: у ТЦК почалися серйозні зміни – незабаром ніхто не зможе ухилитися від служби

Подробиці
У Міноборони анонсували зміни у роботі ТЦК

Основний наголос у діяльності ТЦК полягає у створенні комісії під керівництвом голови військової адміністрації, яка ухвалює рішення про зняття з обліку, а також здійснює заміну керівного складу ветеранами, пишуть “Факти”.

За словами заступника міністра оборони Олександра Павлюка, Україна активно запроваджує процеси глобальної цифровізації у роботі цих центрів. Чиновник розповів, як триває процес цифрової трансформації у роботі ТЦК та СП, що сприяє покращенню їх ефективності та підвищенню якості соціальної підтримки.

«Можливо, це основне, щоб ми не зірвали процес мобілізації під час війни, а також мінімізували корупційні ризики. ще кілька місяців, і ми сподіваємось закінчити”, – заявив Павлюк.

За його словами, паралельно з цим планується укласти загальні накази, які забезпечать взаємодію реєстру резервістів з державними органами. Чиновник стверджує, що таке узгодження дозволить точніше відстежувати переміщення кожного військовозобов’язаного.

“Також пішла спільна робота серед міністерств. Ми підписуємо загальні накази з вісьмома міністерствами для того, щоб наш реєстр резервістів, який буде введений, працював з державним реєстром. Тоді ми бачитимемо кожного зобов’язаного, його рух, і буде важко зробити якісь незаконні”. кроки. І ми зможемо мінімізувати у цьому напрямі всі корупційні ризики, просто виводимо людський чинник із цього напряму”, – зазначив він.

Як зазначив Павлюк, Міноборони також звернулося до Офісу, щоб максимально залучити військові адміністрації та керівництво ОТГ до мобілізації. Йдеться про видачу відстрочки чи зняття людини з обліку має комісія під керівництвом органів влади.

“Це буде комплексне рішення, не одну людину, тоді буде мінімальний ризик корупційних складових, – каже він.

Читайте також  Критична ситуація з COVID-19 буде в жовтні, карантин триватиме весь 2021 рік

Заступник міністра пояснив, що до кінця поточного року планується замінити приблизно 30% керівного складу територіальних центрів комплектування ветеранами. За його словами, цим особам належить пройти відповідну підготовку та отримати необхідний досвід для ефективного виконання своїх обов’язків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело